Derfor har over 22.000 handlet hos os
Saucer, Dip, Dressinger og Marinader
Saucer, dip, dressinger og marinader
Mange smage i de asiatiske køkkener er sammensat af mange forskellige ingredienser, og det kan være ingredienser du ikke altid har lige ved hånden - også selvom du handler her hos os. Det kan også være smagssammensætninger der kræver, at du står i køkkenet flere timer for at koge den rette marinade sammen. Derfor har vi her hos os et stort udvalg af forskellige saucer, dip, dressinger og marinader. Nogle af dem er du måske allerede godt bekendt med, mens andre vil være helt nye. Fælles for dem alle er, at de vil skabe den perfekte asiatiske stemning i dit køkken!
Sur sød sovs - en klassiker
En sur sød sauce er en klassiker fra de asiatiske køkkener. Hvad der lyder til at være navnet på en bestemt sovs er faktisk et paraplybegreb, der dækker over en lang række forskellige sovser der alle har det til fælles, at de er sammensat af både noget sødt og noget surt. I Danmark har det primært været syltede råvarer, som har bidraget med et surt og sødt element til maden, hvor der i mange asiatiske lande har været en lang tradition for at blande surt og sødt. Det er især i det kinesiske køkken, hvor der helt tilbage til Tang dynastiet, der regerede fra 618 til 907, er sporet en menu, hvor sursøde retter indgik. En af de mest ikoniske kinesiske retter, i hvert fald når det kommer til at kombinere surt og sødt, er sursøde spareribs.
Hoisin sauce og fiskesauce - Smagsforstærkere
Mange saucer i de asiatiske køkkener er med til at smage maden til, hvorfor de kan være uundværlige elementer for at få et autentisk resultat. Hos Den Kinesiske Købmand kan du finde alt fra lækker kinesisk hoisinsauce til østasiatisk fiskesauce - og vi har endda flere forskellige varianter!
Hvor hoisin bruges til at glasere kød, som tilsmagning til stir frys, eller til at dyppe maden direkte i, så er det noget anderledes med fiskesaucen. Fiskesauce er lavet på enten kril eller fisk, der er saltet og fermenteret i op til to år - for derefter at blive kogt sammen til den sauce vi kender. Nogle producenter vil tilføje karamel eller lignende, for at få den helt rigtige brune farve frem. Fiskesauce er med til at give en helt særlig umamismag til maden, og der bruges som regel kun et par dråber ad gangen. Smagen af saucen er nemlig meget intens, og det samme er lugten.
Korean BBQ - Populær tilberedning i Sydkorea
En af de mest populære tilberedningsformer i Sydkorea er grill, hvor både okse-, svine-, og kyllingekød tilberedes over gas eller kul, marineret eller rent. En af disse typer af marinader, som har opnået stor popularitet hele verden over, er bulgogi. Bulgogi er okeskød, som marineres i en blanding af soya, sukker, ingefær, forårsløg, sesamolie, hvidløg og peber. Denne smagssætning er blevet så populær, at flere producenter laver færdig bulgogimarinade på glas, så du kan komme hurtigt i gang med tilberedningen af din mad. Du finder vores udvalg af marinader, saucer, dip og dressinger her på siden.
FAQ
Hvad er hoisin sauce?
Hoisinsauce er en sauce fra det kantonesiske køkken, som typisk bruges til at glasere kød, i stir frys, eller til at dyppe i. Saucen er mørk, og smager både sødt og salt. Som regel består den af fermenterede sojabønner, fennikel, rød chili og hvidløg, samt eddike, femkrydderipulver og sukker.
Hvad bruger man hoisin sauce til?
Hoisin sauce bruges blandt andet til at marinere kød i, og så kan det også bruges til at dyppe forskellige ting i. Det kan også bruges til at smage nuddelretter til, eller som en smagsgivende faktor i din stir-fry. Der er ingen grænser, for hvad saucen kan bruges til.
Hvad er fiskesauce?
Fiskesauce er en koncentreret sauce, som består af fermenteret og saltet fisk. Derfor kan meget lidt give en dyb smag til madlavningen, og fiskesauce er kendt for sin umamismag.
Hvad bruger man fiskesauce til?
Fiskesauce kan bruges til et hav af forskellige ting. Det bliver blandt andet brugt i supper, wok-retter, til base i salatdressinger, og meget, meget andet. Her kan du tilføje alt fra et par dråber til flere spiseskeer fiskesauce, afhængig af hvad du synes smager bedst.