- Nyhed

Sursød Blommesauce 300ml Healthy Boy
Krydderier
Krydderier
Sursød Blommesauce 300ml Healthy Boy
Krydderier
Sriracha Chilisauce Original 455ml Flying...
Krydderier
Soyasauce m. Svampe 300ml Healthy Boy
Krydderier
Ketjap Manis (Sød Soya) 300ml Healthy Boy
Krydderier
Lys Soyasauce 300ml Healthy Boy
Krydderier
Chilibønne Sauce (Toban Djan) 368g LKK
Krydderier
Sort Bønnesauce m. Chili 280g Lao Gan Ma
Krydderier
Premium Lys Soyasauce 500ml LKK
Krydderier
Stegt Knust Hvidløg 100g Asian Boy
Krydderier
Pho Bo Bouillon 4stk 75g OngChaVa
Krydderier
Tsuyu Sauce til nudler m. Kombu & Bonito...
Krydderier
Sort Thai Chilipasta 513g Mae pranom
Krydderier
Hon Mirin Sød Saké 400ml 14% Hinode
Krydderier
Goma dressing 1L Nippon shokken
Krydderier
Gochugaru Kimchi Chilipulver 227g Wang
Krydderier
Krydret Soyasauce til Skaldyr 410ml LKK
Krydderier
Kokos Karamel Sauce 200g Nature´s Charm
Krydderier
Dipsauce til Dumplings 207ml LKK
Krydderier
En af de ting, som adskiller vestlig mad fra det asiatiske køkken, er krydderierne. Brugen af krydderier er væsentlig anderledes i mange asiatiske køkkener, end det er i eksempelvis det danske køkken. Historisk set har der også været lettere adgang til et stort udvalg af krydderier i Asien, hvor det blev transporteret og solgt til Europa og vesten. Faktisk var handlen med krydderier en af de store drivkræfter bag en stor del opdagelsesrejser i slutningen af 1400-tallet.
Flere krydderier er også blevet anvendt som naturmedicin, hvilket har været særlig populært i Kina. Her har især baldrian, kamille, ingefær og hvidløg været brugt, og bruges stadig den dag i dag.
Modsat 1600-tallets handlen med krydderier, så har du i dag mulighed for at købe krydderierne online. Hos Den Kinesiske Købmand har vi et stort udvalg af krydderier, og alt du skal bruge for at give dig i kast med mange forskellige retter. Mange af krydderierne kan du ikke finde i et almindeligt supermarked, hvorfor vi synes det er vigtigt at udbyde et grundigt udvalg.
I vores sortiment finder du både tørre krydderier, pastaer, olier og saucer. Her adskiller asiatiske krydderier sig igen fra de vestlige af slagsen, hvor vi smager vores mad til med krydderier i mange forskellige former. Til mange slags wok-retter skal du tit bruge fiskesauce, riseddike, miso eller tamarindpasta. Du kan også benytte forskellige typer af karrypasta, alt efter hvilken slags wok-ret du er ude i. Skal du derimod lave sushi, så er det vigtigt du har ingredienserne til den helt rette sushizu – en blanding af riseddike, salt og sukker. Det er nemlig det, der giver sushirisene deres karakteristiske smag.
Hvor oliven- og rapsolie er populære valg i de europæiske køkkener, så bruges jordnødde- og sesamolie i langt større udstrækning i Asien. Især sesamolie kan give et ekstra pift til din madlavning, når du steger kød eller grøntsager i det.
Et andet vigtigt element i de asiatiske køkkener er chili. Chili fås i et utal af varianter, og vi ved hvor vigtig dette sidste touch kan være for din mad. Hos os kan du finde alt fra chilisauce og chilipulver, til chilipasta, sød chilisauce, chiliolie og chilipasta. Chili kan indgå som en del af smagssammensætningen undervejs i madlavningen, og som et finishing touch efter maden er færdig. Der er også mange der bruger chilisauce på flere forskellige ting, som de spiser i løbet af dagen. Det kan være alt fra salater og sandwiches til pasta og ris.
Men chili er ikke bare chili, og der bruges forskellige typer af chili i de forskellige køkkener. I et sydkoreanske køkken er det især populært med den stærke gochujang chilipasta, samt chilipulveret gochugaru. Sidstnævnte bruges blandt andet til kimchi. En anden populær type chili er sambal oelek, som er en sauce eller pasta, alt efter mærke, som er en blanding af ting som forskellige chilier, hvidløg, ingefær, skalotteløg, forårsløg, sukker og limejuice. Denne chili stammer fra Indonesien, men bruges i dag også i blandt andet det singaporeanske køkken.
Gå på opdagelse i vores asiatiske krydderier og find det du skal bruge til dit næste madlavningseventyr!