Derfor har over 22.000 handlet hos os
Tang
Sushi tang til mere end bare sushi
De fleste af os kender til det tang, som rulles rundt om ris, fisk og grøntsager, og serveres i små udskårne stykker vi dypper i soya. Sushi er en yderst populær spise, som stammer fra Japan, og er gået verden rundt som en luksuriøs middagsmulighed. Her holder tang ris og fisk sammen, så det er lige til at samle op med et par spisepinde. Samtidig komplimenterer smagen af tang de forskellige elementer i maden, og er især god til retter med fisk.
Det er dog ikke kun sushi, som tangen bruges til. Det bruges også til japansk onigiri, som er små risboller, der holdes sammen i bunden af et stykke tang. Disse boller er gerne fyldt med eksempelvis laks, syltet ume, katsuobushi hvilket er røget og fermenteret tun, eller en anden form for salt eller syltet fyld. Onigiri serveres både på restauranter, og i særlige butikker der har specialiseret sig i at producere onigiri som take away.
Til trods for at navnet ligger meget tæt op af nigiri, som er en type af sushi hvor der formes en lille rektangel af ris, som toppes med en skive fisk, så er onigiri ikke sushi. Derfor skal den heller ikke sammenlignes med sushi. En af de store forskelle er tilsmagningen af risene, hvor sushiris smages til med sukker, salt og riseddike. Til onigiri er risene uden nogen smag, og derfor helt neutrale.
Nori tang
Nori er navnet på den tang, som man bruger til sushi og onigiri. Det er dog også brugt i retter som suppe eller nudler, hvor det kan give lidt ekstra til smagen eller bruges som topping når maden anrettes. Nogle steder kan man også få ristet nori, som er tilsat smag og derfor kan give en helt særlig nuance i maden. Typisk vil tangen være smagt til med soya, sukker, mirin, sake og forskellige krydderier. Et produkt, der minder meget op, er aonori, som også består af tang. Denne type tang er dog ikke beregnet til brug i sushi, men derimod som et krydderi på retter som okonomiyaki eller yakisoba.
Kombu - Spiselig tang
Nori og aonori er dog ikke de eneste typer af spiselig tang, som florerer i de asiatiske køkkener. Også kombu er en hyppigt benyttet ingrediens i mange retter. Her bruges kombu som en af to ingredienser til at lave dashi, som er en suppebase der er fundamentet i en lang række retter. Her blandes kombu og bonitoflager med varmt vand, hvorfra det afgiver en intens smag.
Tørret tang til mange formål
Tørret tang bruges til mange forskellige formål når det kommer til madens verden, og en af dem er det populære krydderi furikake. Furikake er en blanding af en række forskellige ingredienser, som blandt andet er tørret tang, tørret fisk, sesamfrø, det populære krydderi MSG, og nogle gange også små stykker frysetørret æg. Furikake kan drysses på alt fra ris og grøntsager til æg og onigiri. Man kan sige, at tørret tang er en fællesnævner for mange japanske retter.
FAQ
Hvad er tang?
Tang går også under betegnelsen markoalger, og dækker over flere grupper af større, flercellede marinealger. Nogle af disse kan spises, og bruges især i madlavningen i de asiatiske køkkener hvor de danner rammerne om forskellige retter, og bruges som krydderi.
Hvor kan man købe tang?
Tang til at spise kan du købe hos Den Kinesiske Købmand og i udvalgte supermarkeder. Typisk vil du støde på nori, som er den tang der bruges til sushi. Skal du derimod have fat i mere specifikke produkter som kombu eller furikake, så skal du have fat i et specialsupermarked.
Hvor kan man købe tang til sushi?
Tang til sushi, som kaldes nori, kan du få flere forskellige steder. Her hos Den Kinesiske Købmand sælger vi blandt andet nori, og du vil også kunne finde det i større supermarkeder. Der er dog forskel på kvaliteten, samt mængden du kan købe. Det mest autentiske tang til sushi fås hos en specialkøbmand som Den Kinesiske Købmand.
Hvad kan man bruge tang til?
Tang kan bruges til mange forskellige ting, og du kender det måske bedst fra sushi. Derudover bliver noritang brugt til onigiri, og du kan få tang som giver en god base til suppe eller som krydderi på forskellige retter. Tang kan give en særlig nuance til madlavningen, som få andre ting kan, og det er hyppigt brugt i asiatiske retter.