LEVERING TIL PAKKESHOP KUN 29KR!

Filtrér efter

Filter

Ramune sodavand - Den populære drik fra Japan

Gennem de seneste par år er ramune blevet mere og mere kendt i vestlige lande, og herunder også Danmark. Gennem trends på sociale medier, hvor de sjove, små flasker har været i fokus, er kendskabet til den japanske drik blevet udbredt. En af grundene til den store popularitet er, at både flaske og smag er meget anderledes end hvad vi kender det fra cola, fanta og andre sodavand herhjemme. Hvor vi gerne skal forbi en restaurant for at kunne opstøve sodavand på flaske, og primært køber 1,5 liter i det lokale supermarked, så adskiller ramune sig ved kun at komme i glasflasker. Disse flasker indeholder blot 200 ml af den læskende drik, hvilket gør den betydeligt mindre end de sodavand vi kender herhjemme fra.

Ramune på glasflaske

Ramune blev først solgt i en koloni nær Kobe i 1884. Her blev den markedsført som et middel til at forebygge kolera, som blandt andet var med til at gøre den populær hos de lokale. Siden starten har ramune været serveret i en glasflaske med en helt særlig hals, som kaldes en Codd-neck. Denne hals er udformet således at det er en lille glaskugle som forsegler flasken, og denne skal trykkes ned for at åbne flasken. Flasken er gerne tung, og er lavet til at kunne modstå det pres der opbygges indefra når der hældes kulsyreholdige væsker på flaske.

Denne type af flaske blev dog langsomt udfaset med årene, især efter at den nu klassiske kapsel blev introduceret i slutningen af 1800-tallet. I dag er vintage Codd-neck flasker blevet et samlerobjekt, som kan være mange penge værd. Der er dog ikke så mange af dem tilbage, da børn plejede at slå flaskerne i stykker for at få fat på den lille glaskugle.

Ramune original - Fra en til 57 forskellige smagsvarianter

Den originale ramune har en smag af lime og citron, men der findes i dag 57 forskellige varianter. Disse smage tager primært udgangspunkt i frugter, og mange af dem afviger fra hvad vi kender herhjemme af smage til sodavand. Du kan blandt andet få ramune med kokosnød, dragefrugt, litchi, pomelo og yuzu. Det er dog ikke kun det søde køkken, som ramune har fundet inspiration til deres smagsvarianter. Derfor kan du også opstøve flasker, hvor indholdet har smag af chiliolie, karry, kimchi, blæksprutte, wasabi eller teriyaki. 

Hata Ramune

Hata Ramune er det brand af ramune, som er mest udbredt rundt omkring i verden. Hvor vi måske ser de japanske sodavand som et spændende alternativ til den klassiske Faxe Kondi, så er ramune i Japan blevet synonym med sommer og festivaler. Her bliver flaskerne typisk solgt og nydt af japanerne, og de tomme flasker bliver efterfølgende indsamlet for at kunne blive genanvendt.

Kinesisk sodavand og andre læskedrikke

Mange danskere er nok vokset op med Nestea, iste på karton eller Arizona Green Tea, men markedet for te på dåse og flaske er langt større i mange asiatiske lande end det nogensinde har været herhjemme. Hvor Danmark er en nation af kaffedrikkere, der drikker i omegnen af 3-4 kopper kaffer dagligt - i gennemsnit. Det gør os til den fjerde største nation af kaffedrikkere. Ser vi nærmere på de lande, der drikker allermest te, så er blandt andet Japan, Kina og Hong Kong at finde højt på listen. I blandt deres teforbrug er også en del kold te, som kan være både iste og mælkete, som kan nydes på farten.

Ramune og andre eksotiske sodavand - Se mere her
Produktet er nu slettetx