Vores nye blog er nu live! Find vores blog i menulinjen og bliv inspireret - vi håber I kan lide den ❤

Filtrér efter

Pris
kr. kr.
Produktmærkater
Vægt
kg kg
Oprindelsesland
Filter

Søg

Nyeste blogindlæg

Pocky Sticks og andre søde snacks

Søde kiks og kager kender vi fra hele verden, og det er altid lækkert med en lille snack til at tage med på farten - eller bare nyde derhjemme. En populær kiks fra Japan er de såkaldte Pocky Sticks, som er en sprød kiksepind som er overtrukket med enten chokolade eller andet lækkert. Pocky Sticks blev solgt første gang i 1966, og var oprindeligt blot overtrukket med chokolade. Gennem årene er der dog kommet mange flere varianter til, og hvad der startede med en sortimentsudvidelse til sticks med jordbærovertræk er i dag blevet til at du kan vælge sticks med smag af grøn te, honning, banan, cookies and cream, kokosnød og mange andre. De fås også i mange flotte æsker, hvor nogle af dem følger forskellige temaer. Nogle af varianterne fås kun i særlige områder, såsom Kobe-vin, der kun sælges i Kobe, Daim som kun sælges i Storbritannien, og yübari melon, som kun sælges i Hokkaidõ. 

Lykkekager - Små spådomme i sprød kiks

En anden velkendt kage fra Asien er lykkekager. De små, sprøde kiks er formet som en lille, foldet halvcirkel som nemt kan knækkes, så du kan pille sedlen indeni ud. På sedlen står der gerne en lille spådom, et godt råd eller et klogt ordsprog. Typisk serveres disse små kager som en dessert på kinesiske restauranter i USA, Canada og lignende lande, men har dog ingen oprindelse fra Kina. Faktisk er der ingen, der med sikkerhed hvor lykkekagerne stammer fra, men sikkert er det at de har vundet stor popularitet i blandt andet USA hvor immigranter introducerede dem i starten af det 20. århundrede. Nogle mener, at de stammer fra japanske immigranter, der flyttede til USA i slutningen af det 19. århundrede og i starten af det 20. århundrede. Den japanske variant er dog noget anderledes end den kinesiske, hvor dejen er mørkere, kagerne er større og så spises de som regel til te. Dejen indeholder miso og sesam, hvor den kinesiske variant er en lysere dej med vanilje og smør. Selvom at kagen eftersigende stammer fra japanerne, så skete der et skift omkring anden verdenskrig der gjorde, at flere og flere nu associerede lykkekager med kinesere.

Lykkekager kan være en sjov tilføjelse til alt fra aftensmaden en helt almindelig onsdag til nytårsaften, hvor de små sedler kan komme med spådomme om hvad det nye år vil indebære.

Dorayaki - Den japanske pandekage

Skal det ikke være sprødt, så kan du også få dorayaki. En japansk kage, som for det meste sælges i pakker med tre stykker i. Kagen består af to runde pandekagelignende kager, som er samlet om et lag af sød bønnepasta. Dog minder de ikke umiddelbart om de pandekager, som vi kender herhjemme fra. Dejen indeholder nemlog mizuame, en særlig sukkersirup som giver den en helt særlig konsistens som er alt andet end tør. Denne type af kage kaldes for castella, og er meget udbredt i Japan hvor du kan få forskellige varianter af disse. Mange af dem minder meget om god, gammeldags sandkage, bortset fra at kagen er lækker og ikke tør.

Netop dorayaki har også en helt særlig rolle i en populær japansk anime, hvor hovedkarakteren Doraemon elsker dorayaki, og bliver derfor tit associeret med denne dessert. Det har også betydet, at firmaet Bunmeido har solgt en særlig limited variant af dorayaki hvert år i september og marts siden 2000, som kaldes for Doraemon Dorayaki.

Find de populære, lækre  Pocky Sticks lige her ✨
Produktet er nu slettetx