Filtrér efter

Kategorier
Pris
kr. kr.
Produktmærkater
Vægt
kg kg
Filter

Nudler ‚Äď Tilbeh√łret der passer til alt

Nudler er kendt over hele verden, og indg√•r i et utal af retter. Kort opsummeret, s√• er nudler en type af mad, som er lavet p√• en dej der ikke indeholder nogle former for h√¶vemidler. Nudler kan v√¶re friske, eller de kan t√łrres og bruges senere. For det meste vil nudler blive tilberedt ved at blive kogt i vand, men nogle nudler kommes p√• en pande hvor de bliver stegt eller friturestegt.

Med denne definition, s√• er pasta faktisk ogs√• en type af nudel ‚Äď men det er ikke det italienske k√łkken som vi besk√¶ftiger os med her hos Den Kinesiske K√łbmand. Vi tilbyder et udvalg af japanske nudler, kinesiske nudler, koreanske nudler og alt derimellem. Nudler er et klassisk element i mange asiatiske retter, og hvert land har deres traditionelle nudelretter.

Kinesiske nudler

I mange kinesiske retter indg√•r der nudler, som p√• kinesisk kaldes mien. Dette er en nudeltype, der er lavet p√• hvedemel. Der er ogs√• fńõn, som er navnet p√• de nudler der best√•r af andre typer af stivelse s√•som rismel og mungb√łnner. Et af de punkter hvor kinesiske nudler adskiller sig fra mange andre typer af nudler er, at dejen ofte indeholder salt ‚Äď og der er derfor ikke behov for at salte vandet som nudlerne koger i. Af popul√¶re kinesiske nudelretter kan blandt andet Ban Mian og Chow Mein n√¶vnes.

Japanske nudler

Japan importerede deres nudler fra Kina tilbage i slutningen af 1800-tallet. Siden da er det blevet en selvf√łlge til de fleste retter, og mange af de japanske nudelretter har ogs√• ramt den vestlige del af verden. Af de mest popul√¶re kan ramen n√¶vnes. Den popul√¶re nudelsuppe er baseret p√• bouillon, som smages til med soya eller miso, og s√• toppes suppen med en form for k√łd, et √¶g, for√•rsl√łg og lignende. De fleste egne i Japan har deres egen version af ramen.

Dog er ramen ikke den eneste kendte nudeltype fra Japan. B√•de soba og udon kommer fra Japan. Sobanudler er lavet p√• boghvedemel og almindeligt hvedemel, hvilket giver nudlerne en helt s√¶rlig smag. Udonnudler er den tykkeste nudeltype, som serveres i det japanske k√łkken. Nudlen er baseret p√• almindeligt hvedemel, og kan serveres b√•de kold og varm.¬†

Koreanske nudler

Ogs√• i Korea er nudler popul√¶re, og indg√•r i mange af de sm√• retter som typisk serveres til et koreansk m√•ltid. De kaldes for guksu p√• koreansk, og har v√¶ret en del af den koreanske kultur i mange √•r. Hos de kongelige blev retten baekmyeon betragtet som en af de fineste spiser; den bestod af boghvedenudler og fasanbouillon. En anden popul√¶r ret fra det koreanske k√łkken er japchae, som er en stir-fry ret med cellofannudler ‚Äď nudler best√•ende af stivelse fra s√łde kartofler. Her lynsteges gr√łntsager, k√łd, svampe og nudler i en wok, og smages til med blandt andet soya og sesamolie.

Du kan finde alle disse nudler og mere til her hos os. Hvis du har nogle sp√łrgsm√•l eller √łnsker r√•dgivning om hvilken type nudler der er bedst, s√• kan du kontakte os enten her p√• siden via telefon eller e-mail ‚Äď eller du kan stoppe forbi en af vores butikker og f√• direkte r√•dgivning.

Ring til os på 33 14 33 61 eller send os en mail på webshop@denkinesiskekoebmand.dk

Ofte stillede sp√łrgsm√•l om nudler

Hvad er nudler lavet af?

Nudler kan være lavet på mange forskellige typer af mel, og de mest populære slags er baseret på hvedemel, rismel, eller boghvedemel. Her er melen blandet med vand og eventuelt salt, som derefter rulles ud og skæres til de forskellige tykkelser af nudler.

Hvad er ramen nudler?

Ramen er en japansk ret, der best√•r af en suppe med kinesiske hvedenudler. Her best√•r nudlerne af hvedemel, salt, vand og kansui, som er en s√¶rlig slags mineralvand som giver dem en s√¶rlig gul nuance og en fast tekstur. Det g√łr dem i stand til at holde formen i den varme suppe.

Hvordan laver man nudler?

Nudler kan k√łbes t√łrrede eller friske, og pakken vil have en guide til hvordan du tilbereder dem. Som regel skal de have et hurtigt opkog, eller l√¶gges i bl√łd i kogende vand. Du kan ogs√• tilf√łje nudlerne direkte til din suppe, s√• de f√•r mere smag.

Hvor kommer nudler fra?

Forskellige typer af nudler stammer fra forskellige steder i verden. Nudler er dog mest udbredt i asiatiske lande, men den ældste daterede beskrivelse af nudler stammer fra Han-dynastiet, omkring år 25 til 220. Der er dog fundet spor af nudler i Kina, som er mere end 4000 år gamle.

Hvad er udon nudler?

Udon nudler er en tyk nudel, som stammer fra Japan. Her bruges hvedenudlen til flere former for supper, som japanerne betegner som comfort food. Udon nudler kan dog også serveres koldt, hvilket kan være lækkert på en varm dag.

Hvor mange gram nudler pr person?

Mange pakker af nudler er opdelt i blokke, som d√¶kker behovet for nudler til en person. Typisk regner man med omkring 70-80g nudler pr. person, hvis det er t√łrrede nudler. Dette tal skal fordobles, hvis der er tale om friske nudler.

Hvad er forskellen på nudler og pasta?

Nudler og pasta er stort set den samme ting, hvis man kigger p√• ingredienslisten. Dog er der nogle afg√łrende forskelle, selv hvis man ser ud over de forskellige former, som nudler og pasta har.

Den mel der bruges til nudler er gerne fin, bl√łd og lys, hvilket er med til at give nudlerne en lethed. Pasta, derimod, er lavet p√• grovere mel som giver mere tyngde. Der bliver desuden brugt salt i dejen til nudler, hvilket aldrig bruges i pasta.

Man kan sige at alle nudler er pasta, men ikke al pasta er nudler.

Produktet er nu slettetx