
Wokbrænder Sort Støbejern u. Regulator 1stk
Non-food
Gryder, Pander og Wok Tilbehør
Wokbrænder Sort Støbejern u. Regulator 1stk
Non-food
Wok Flad Bund 12" 30,5cm 1stk London Wok
Non-food
Wok Rund Bund til gas 14" 35,5cm 1stk...
Non-food
Wok Rund Bund til gas 13" 33cm 1stk London Wok
Non-food
Wok Flad Bund 13" 33cm 1stk London Wok
Non-food
Professionel Wok Superlet til gas 14" 1stk...
Non-food
Wok Ring til Gas 20cm Jade Temple
Non-food
Wok Rund Bund Ekstra Dyb 13" til Gas 1stk...
Non-food
Wokske Rund 46-50cm L 1stk Jade Temple
Non-food
Wokske Flad 10,5x9,4x44cm S pro.
Non-food
Wokske Rund Ø11cm 36-43cm S pro. Jade Temple
Non-food
Du har måske hørt om en wok før, måske i sammenhæng med såkaldte wokretter? En wok er en dyb, rund pande, som stammer fra Kina. En wok kan bruges til utroligt mange ting, og det kan være alt fra at stege, dampe, friturestege, pochere, koge, brassere, svitse, til gryderetter, supper og til at riste nødder.
Det mest karakteristiske ved en wok er nok dens rundede bund, som giver den form som en kubel. Det giver en stor flade at arbejde med, modsat de traditionelle gryder vi kender herhjemme fra. Samtidig er en wok typisk lavet af materialer, som leder varmen godt, og du kan derfor skubbe maden rundt alt efter hvordan og hvor meget det skal tilberedes.
I de vestlige lande, hvor elektriske komfurer er meget udbredte, er wokken typisk med en flad bund så den kan stå på kogepladen. I Asien ses det tit at wokken har en helt rund bund, hvorfor den så kan sættes direkte på blusset og komme endnu tættere på varmekilden. Samtidig giver den ekstra runding også god mulighed for at du kan svinge maden rundt, og bruge en øse til at få alt op af gryden.
Nutidens wokpander udformes for det meste i stål, hvor det ikke særligt kostbare materiale både giver lethed og god varmefordeling, som er to klare fordele. En wok er næsten altid i bevægelse, om du rør rundt i bunden eller svinger den fra side til side. Det kan være svært med en wok i støbejern, som gerne vejer noget mere.
Wokkens vægt afhænger også af tykkelsen, og her er en tynd wok at foretrække. En tynd wok giver nemlig god mulighed for at wokken kan opnå den ønskede temperatur, samtidig med at den er let at håndtere. Temperaturen er vigtig, når det kommer til tilberedning af meget asiatisk mad. Hvis du eksempelvis skal lave en stir fry eller vil prøve krafter med bao-teknikken, så er det utrolig vigtigt med høje temperaturer. Ved bao-teknikken er der tale om en teknik, hvor en wok varmes op, til den er nærmest rødglødende, og så tilføjes kød, olie og krydderier, mens der er konstant bevægelse i wokken. Her er der fokus på ingrediensernes naturlige smag, hvorfor der ikke tilsættes mange krydderier. Samtidig er varmen altafgørende, for hvis wokken ikke er varm nok så tager det for lang tid at tilberede - og så mister maden al sin saft og kraft.
En wok kan bruges både som pande og som gryde, og tit vil folk tænke, at det er håndtagenes placering der er afgørende. Du kan nemlig få en wok med et enkelt håndtag som en stegepande, eller med to håndtag overfor hinanden, som tit ses på større gryder. Her har håndtagene dog ikke nogen afgørende betydning, andet end hvad du foretrækker. Da man tit svinger maden rundt i en wok, så kan det være en fordel at vælge én, som er nem at holde på med en hånd. Det sikrer dig nemlig fuld kontrol over wokken, samtidig med at du kan styre en grydeske eller andet med den anden hånd.