- Nyhed

Komeya No Tokusenmai 100% Japansk Ris 5kg
Ris
Komeya No Tokusenmai 100% Japansk Ris 5kg
Ris
Koshihikari Sushiris 2kg Akafuji
Ris
Jasminris 1kg Red Royal Dragon
Ris
Klisterris rundkorn 907g Hakubai
Ris
Premium Jasminris Grade 5A 1kg Double Panda
Ris
Akitakomachi sushiris 2kg Akafuji
Ris
Forkogte Hvide Ris 210g Nong Hyup
Ris
Forkogte Sorte Ris 210g Nong Hyup
Ris
Anseong Matchum Koreanske Ris 4000g Governer
Ris
Itakomachi Sushiris 5kg Itakomachi
Ris
Sorte Klisterris 1kg Royal Thai
Ris
Røde Ris Upoleret 1kg Royal Thai
Ris
Hvide Klisterris 1kg Royal Thai
Ris
Jasminris Grade 3A 1kg Royal Thai
Ris
Vegetarisk
Vegetar Svampe Sauce 700ml Healthy Boy
Krydderier
At koge ris er i sig selv ikke svært, men det kan være en udfordring at få dem til at være helt perfekte. Vi anbefaler, at du bruger 1,5dl vand pr. 1dl ris. Vandet skal hældes op i en gryde, hvorefter du sætter det til at koge. Når vandet koger hælder du risene i, og lægger låg på. Herefter skal de koge i godt 12 minutter, og derefter fjernes gryden fra kogepladen og lades stå 12 minutter med låget på.
Som udgangspunkt anbefaler vi at du bruger 1dl ris pr. person. Det kan dog variere alt efter hvad du skal bruge risene til, og skal du eksempelvis koge ris til sushi så skal du i stedet regne ud fra hvor mange ruller sushi du vil lave + det løse til nigiri.
Der går cirka 90-100 gram kogte ris til en rulle sushi. Derfor skal du koge 30g pr. rulle du vil lave. En dl ris er cirka 90g, og du får derfor tre ruller pr. dl ris du koger.
Sushiris er en kunst i sig selv, og kræver et grundigt arbejde for at få risene til at være helt perfekte. Først og fremmest skal du skylle risene, til vandet er klart. Det kan godt tage et par skyl. Derefter skal du koge risene efter pakkens anvisning. Så skal du blande riseddike, salt og sukker, for derefter at blande det i risene. Brug gerne en træske eller -spatel for at undgå, at risene bliver for smattede. Lad risene køl af, og brug dem så til sushi.
Ris kommer fra mange forskellige lande, og har været en central del af kosten i lande som Thailand, Kina, Indonesien, Japan, Indien, Persien og Sydamerika. Jasminris kommer primært fra Thailand, mens basmatiris traditionelt dyrkes i Indien og Pakistan.
I Japan er særligt kortkornet ris populært, som er den type ris der bruges til sushi.
Kogte ris kan holde sig i op til fire dage på køl. Vi anbefaler dog at du altid lugter til risene, inden du tager fra dem igen. Bare for at være sikker på, at de ikke er blevet dårlige.
Stegte ris er en ret, hvor kogte og afkølede ris, måske fra dagen før, steges på panden med forskellige grøntsager og æg. Det kan laves på mange forskellige måder, og ingredienserne kan variere meget. Ofte er retten god til at få brugt nogle af de ting, der er tilbage i køleskabet.
Når man skyller ris, så bliver vandet ofte hvidligt - dette skyldes den stivelse, som vaskes ud af risene. Jo mere du skyller dem, jo mindre stivelse efterlades tilbage i risene. Når der er mindre stivelse i risene, så bliver de færdigkogte ris mindre klistrede.